Phishing sau furt de identitate în mediul online

user avatar

alertPhishing-ul este una dintre cele mai întâlnite înșelătorii în mediul online.

Ce este phishing-ul?

Phishing-ul este o metodă de furt de identitate, prin care se încearcă obținerea de la clienții unei companii, de date personale sau confidențiale. Răufăcătorii intenționează să le folosească ulterior în mod ilegal, pentru a efectua tranzacții în contul clientului înșelat.

O înșelăciune electronică constă, în mod obișnuit, în trimiterea de către atacator a unui mesaj electronic, folosind programe de mesagerie instantanee sau telefon, în care utilizatorul este sfătuit să-și dea datele confidențiale pentru a câștiga anumite premii, sau este informat că acestea sunt necesare datorită unor erori tehnice care au dus la pierderea datelor originale. În mesajul electronic este indicată de obicei și o adresă de web care conține o clonă a site-ului web al instituției financiare sau de trading. 

Vrem să știi că membrii echipei noastre nu îți cer date personale sau parole și nu te contactează prin SMS, pe WhatsApp, pe Facebook Messenger sau email fără ca tu să fi solicitat acest lucru.  Ei discută cu tine doar oficial, atunci când apelezi serviciul nostru de suport. Datele noastre de contact sunt acestea:

Screenshot 2023-11-28 at 14.48.33.png și live Chat disponibil pe website-ul nostru: superbet.ro sau din aplicații.

Documentele pe care noi le solicitam sunt doar pentru verificarea contului de jucător. Solicitările vor veni doar de la adresa de  ,  iar modalitățile de transmitere a documentelor către noi sunt doar cele enumerate mai sus, plus secțiunea specială din contul tău personal de jucător. Nu folosi alte metode pentru a ne transmite documente. 

De asemenea, dacă vezi pe diverse grupuri de pariuri pe rețelele de socializare sau pe diverse site-uri materiale sau link-uri în care ți se oferă lucruri în schimbul datelor personale, să știi că Superbet nu comunică niciodată astfel promoțiile și ofertele.

Cum să te protejezi?

Recomandări despre cum să eviți atacurile de tip phishing:

  • Fii vigilent când accesezi e-mail-uri, chiar dacă ele vin din surse cunoscute sau nu.
  • Tratează cu suspiciune cererile de comunicare a datelor personale, inclusiv copia actelor de identitate, dar și a unor detalii financiare (via e-mail, poștă, reclamă, apeluri telefonice, etc).
  • Manifestă reticență în ceea ce privește comunicațiile de pe rețelele sociale. De cele mai multe ori, conturi false de pe social media reprezintă instrumente implicate în încercarea de fraudă.
  • Nu da CLICK pe link-uri din e-mail-uri, aplicații de mesagerie sau reclame. Analizați fiecare link în parte înainte de a le accesa.
  • Nu răspunde la mesaje dubioase!                                             
  • Dacă ai dubii cu privire la o tranzacție, efectuează verificări suplimentare.
  • Fii atent la greșelile gramaticale, neconcordanțele în informații
  • Fii PRECAUT!!!                                                                              

Rolul tău în asigurarea securității informațiilor transmise pe Internet:

  • utilizează programe anti-virus, anti-spyware actualizate;
  • sistemul și browser-ul tău sunt actualizate cu ultimele patch-uri de securitate care vor asigura o protecție sporită;
  • schimbă parolele de acces cât mai des, ai grija să alegi parole complexe și greu de ghicit de alții (complexitatea recomandată include o combinație de litere mari, litere mici, numere și caractere speciale). De asemenea, nu utiliza aceeași parolă pentru alte site-uri, servicii online, aplicații etc.
  • nu deschide e-mail-uri suspecte și nici nu încerca să accesezi link-uri sau butoane din interiorul acestora deoarece în cazul unor asemenea acțiuni pe calculatorul tău se pot instala aplicații rău intenționate (cai troieni, viruși, coduri care spionează, etc.) care pot duce la alterarea sau furtul datelor;
  • previne accesul neautorizat la PC-ul tău.

Cum te protejăm?

Avem mai multe echipe dedicate păstrării contului tău în siguranță. Pentru a te proteja de atacurile de tip phishing, îți recomandăm să folosești logarea cu amprentă. Logarea cu amprentă, îți oferă opțiunea de a te conecta în cont folosind amprenta. Acest lucru este recomandat pentru a-ți menține contul în siguranță.

Suntem vigilenți și suntem uniți pentru ca pariatul online să fie o experiență pozitivă, relaxantă, sigură și responsabilă.

 

bulbAflă mai multe                                                                                                                                      

point_right Află despre Phishing sau furt de identitate în mediul online

point_right Află și despre Protecţia datelor

Dacă nu ești clientul nostru, înregistrează-te acum și profită de Bonusurile de bun venit:

Înregistrează-te!

A fost util acest articol?

124 din 140 au considerat acest conținut util